Ga naar de inhoud

Over ons /

Sylvia Rutsen

Sylvia Rutsen

Het heeft wat jaren geduurd, voordat Sylvia aan zichzelf wilde toegeven dat ze op werkgebied helemaal in de verkeerde richting zat. 

Ze werkte voor een groot kantoor op de facilitaire dienst. Ze had fijne collega’s, een vaste baan en een prima salaris, maar ze miste de passie en voldoening. De zorg had haar altijd aangesproken, maar dan wel een kant waarin de kracht van de mens voorop staat. Verloskunde brengt dit allemaal samen. Op haar dertigste begon ze aan de opleiding en 5 jaar en 2 kinderen later mocht ze zichzelf verloskundige noemen. Vier jaar later volgde Sylvia Bert Varga op, die de praktijk in 2016 verliet.

“Passie voor een ambachtelijk vak, voldoening als blijkt dat ik iets toe heb kunnen voegen in de kennis en/of ervaring van de (aanstaande) ouders en getuige mogen zijn van de kracht van vrouwen tijdens de geboorte van hun kind. Dat is wat het vak elke dag weer bijzonder maakt. Respect voor de wensen van vrouwen en hun partner die samen toewerken naar het ultieme moment dat hun kindje geboren wordt staat bij mij voorop. Daar onderdeel van uit maken en de ruimte en veiligheid bieden om het op eigen kracht te doen is heel bijzonder.

De kleinschaligheid van de praktijk en de persoonlijke benadering is uniek en tegelijkertijd ook zo vanzelfsprekend. Ik heb dit tijdens mijn opleiding ervaren in de rol als student, maar ook tijdens de zwangerschap en bevalling van mijn dochter en zoon.”

Om de liefde voor het vak en het belang van goede verloskundige zorg over te dragen hebben wij regelmatig stagiaires van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) meelopen. Stagiaires zijn bij alle verloskundige handelingen betrokken. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven.