Ga naar de inhoud

Home / Kraamtijd /

Kraamcontrole

Kraamcontrole

De periode na de bevalling wordt kraamperiode genoemd. Dit is een periode waarin er een groot aantal veranderingen plaatsvinden in je lichaam. Ook is dit een tijd vol met emoties. In de kraamweek komen wij regelmatig langs om te kijken hoe het met jou en je baby gaat. De kraamverzorgster doet dagelijks een aantal controles bij jullie en bespreekt dit zonodig met ons. 

Tijdens de visites controleren wij of alles goed gaat, de bevalling wordt nabesproken en we beantwoorden alle vragen die er bij je opkomen. Eventuele hechtingen worden door ons verwijderd.
Als er problemen zijn, kun je altijd contact met ons opnemen voor overleg en zonodig komen wij eerder of vaker langs.

Indien je tijdens de zwangerschap of bevalling (tijdelijk) onder controle bent geweest van de gynaecoloog, komen we ook bij je thuis voor de kraamvisites. Meestal belt het Noordwest Ziekenhuis ons op als je naar huis komt met je kind, maar je mag hiervoor natuurlijk ook zelf contact met ons opnemen.

Veel praktijken laten je na 6 weken nog eens langskomen voor controle. Wij laten dat aan jou zelf over. Mocht je hier behoefte aan hebben, ben je uiteraard van harte welkom. Bel dan even voor een afspraak.