Ga naar de inhoud

Over ons /

Minke de Vroomen

Minke de Vroomen

Na het VWO is Minke een aantal keren uitgeloot voor de studie Verloskunde. In de tussenliggende jaren heeft ze de Opleiding tot Verpleegkundige in het Spaarne ziekenhuis in Haarlem bijna afgerond. Maar wie geduld heeft, wordt beloond! In 1995 werd ze toegelaten op de Kweekschool voor Vroedvrouwen. 

“Het voelde als een eer dat ik daar eindelijk mocht beginnen. Er zijn vriendschappen voor het leven gemaakt en wat waren mijn medestudenten en ik trots toen we beëdigd werden in de Lutherse Kerk in Amsterdam. Tijdens de opleiding volg je veel praktijkstages en zo kwam ik tijdens een stage bij Bert en Tom terecht. Na de opleiding ben ik met veel plezier en toewijding in 1999 aan het werk gegaan in deze praktijk. De geboorte van een kind is een zeer bijzondere gebeurtenis die tegelijkertijd ook weer zo gewoon is. Ik probeer de zwangerschap en de kunst van het baren, zoveel als kan, in de handen van vrouwen zelf te laten. Mijn doel is, om door een veilige sfeer te creëren, je vertrouwen te geven in jezelf en in het natuurlijke proces.”

Daarnaast is Minke moeder van vier zonen. Zij zijn thuis geboren onder begeleiding van Bert en Tom. Eerlijk verdeeld, de oudste en de jongste zijn aangepakt door Tom en de middelste twee door Bert.

“Ik kijk met grote voldoening terug op mijn eigen bevallingen, die heus pijnlijk zijn geweest, maar wat een machtig gevoel als je dan eindelijk je baby op je borst hebt liggen!”

Om de liefde voor het vak en het belang van goede verloskundige zorg over te dragen hebben wij regelmatig stagiaires van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) meelopen. Stagiaires zijn bij alle verloskundige handelingen betrokken. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven.