Ga naar de inhoud

Over ons /

Jiery van Roon

Jiery van Roon

Hallo, ik ben Jiery van Roon. Ik ben vierdejaars verloskundige in opleiding. Van 28 maart t/m 29 juni kun je me tegenkomen bij Partners in Verloskunde. Als je dat liever niet wilt, is dat geen probleem. Laat het ons dan even weten.

Na de middelbare school dacht ik eraan om verloskunde te gaan studeren, maar vond ik mezelf er nog niet klaar voor. Ik studeerde biologie, met bijvak embryologie. Twaalf jaar lang werkte ik als ecoloog en gaf ik leiding aan boswachters. Het idee om verloskunde te gaan studeren liet me echter niet los. Na de geboorte van een zoon en een dochter was er geen houden meer aan. Nu studeer ik aan de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen én heb ik in 2020 nog een zoon gekregen. Het ontstaan van een nieuw mens fascineert me mateloos. Bij mensen mogen zijn tijdens zo’n bijzondere periode in hun leven vind ik een groot voorrecht, wat maakt dat ik met volle inzet de verloskunde in duik.

Om de liefde voor het vak en het belang van goede verloskundige zorg over te dragen hebben wij regelmatig stagiaires van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) meelopen. Stagiaires zijn bij alle verloskundige handelingen betrokken. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven.