Ga naar de inhoud

Over ons /

Daniëlle Pauw

Daniëlle Pauw

Mijn naam is Danielle Pauw, ik ben 33 jaar en woonachtig in Alkmaar.

Na 12 jaar dienstverband als gespecialiseerd verpleegkundige op de verloskamers, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb mijn baan opgezegd in het ziekenhuis en ben gestart als waarnemend verloskundige. Door De twee uiterste van verloskunde te hebben gezien, werd mij duidelijk wat ik belangrijk vind. De barende vrouw in haar kracht laten staan, tijd en aandacht, niet onnodig medicaliseren is waar ik graag voor wil staan als verloskundige.

In het derde jaar van de opleiding tot verpleegkundige liep ik stage op de afdeling kraam/ verloskunde in Alkmaar. Dat was het moment dat mijn passie voor verloskunde is begonnen. Getuige mogen zijn van een heel speciaal moment in iemands leven. Het bevallingsproces en daarbij ondersteuning kunnen bieden, is iets wat mij ontzettend fascineert. Toch bleef het altijd een wens om zelfstandig een bevalling te mogen begeleiden, niet meer toekijken vanaf de zijlijn. Daarom heb ik op mijn 28e de stap gezet om de opleiding tot vroedvrouw in België te gaan volgen. Tijdens de opleiding liep ik stage bij partners in verloskunde. Dit was een hele fijne en leerzame tijd. Een kleinschalige praktijk met persoonlijke aandacht. Blij, dat ik als waarnemend verloskundige het team zo nu en dan mag ondersteunen.

Om de liefde voor het vak en het belang van goede verloskundige zorg over te dragen hebben wij regelmatig stagiaires van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) meelopen. Stagiaires zijn bij alle verloskundige handelingen betrokken. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven.