Ga naar de inhoud

Over ons /

Alwine Ages

Alwine Ages

Sinds 2007 mag ik mijzelf verloskundige noemen, een vak waar ik nog elke dag blij mee ben. Ik wist al op mijn twaalfde dat ik verloskundige wilde worden en heb toen al een dag stage gelopen in deze praktijk bij Bert.

Op dat moment durfde ik nog niet bij een bevalling te zijn, maar toen ik 17 was heb ik mijn eerste bevalling, die door Minke werd begeleid, meegemaakt en vond dat een hele mooie ervaring. Tijdens mijn opleiding heb ik meerdere stages gehad in deze praktijk en ben dan ook blij dat ik nu hier kan komen werken in een fijn klein team!

Verloskunde is een vak dat je uitvoert met hoofd, hart en handen en dat past helemaal bij mij. Ik geniet van de onvoorspelbaarheid van de dag, het niet weten of er een kindje geboren gaat worden die dag. Verder vind ik het een mooie uitdaging om passende zorg te kunnen geven. Elke zwangere en partner hebben andere behoeften en ik vind het bijzonder om samen te kijken naar die behoeften en daar vorm aan te geven zodat ouders de veiligheid voelen om toe te werken naar de geboorte van hun kindje. In mijn vak vind ik het belangrijk dat vrouwen baren vanuit vertrouwen in hun eigen lijf en vanuit hun eigen kracht.

Verder heb ik me gespecialiseerd in anticonceptie, het plaatsen van spiraaltjes. In 2019 heb ik mijn eigen praktijk geopend als lactatiekundige, een extra verdieping en verrijking van mijn vak als verloskundige. De kennis die ik over borstvoeding heb kan ik mooi toepassen tijdens de kraamvisites.

Om de liefde voor het vak en het belang van goede verloskundige zorg over te dragen hebben wij regelmatig stagiaires van de Academie Verloskunde Amsterdam Groningen (AVAG) meelopen. Stagiaires zijn bij alle verloskundige handelingen betrokken. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kun je dit aangeven.