06 - 133 29 549
Menu
Partners in Verloskunde
Wetenschap
Logo Partners in Verloskunde

Wetenschappelijk onderzoek

Wij vinden het belangrijk dat er wetenschappelijk onderzoek gedaan wordt binnen ons vakgebied. Als je hieraan wilt meewerken volgt hier informatie.

Deelnemers gezocht!

De Universiteit van Amsterdam onderzoekt de verzorging en het gedrag van pasgeboren baby’s. Wij komen graag bij u langs voor een persoonlijk adviesgesprek, en vragen u door middel van korte vragenlijsten en een eenvoudig dagboekje om een kijkje in uw gezin. Alle deelnemers ontvangen gedurende het onderzoek verschillende attenties. Met dit onderzoek hopen we nieuwe ouders beter te kunnen begeleiden en adviseren in de spannende overgang van stel naar gezin. www.babyonderzoek.com

In Nederland worden zwangere vrouwen gescreend op antistoffen tegen rode bloedcellen. Deze antistoffen kunnen leiden tot bloedarmoede of geelzucht bij de baby. Er kunnen ook antistoffen tegen bloedplaatjes aanwezig zijn in het bloed van een zwangere vrouw. Deze antistoffen kunnen leiden tot bloedingsproblemen bij de baby. De HIP studie onderzoekt of de problemen door antistoffen tegen bloedplaatjes voorkomen kunnen worden. Bij alle zwangeren die Rhesus D of Rhesus c negatief zijn wordt in week 27 bloed afgenomen. De HIP studie wil met een overgebleven deel van dit bloed graag een extra test doen. Hiervoor zal je toestemming gevraagd worden op het spreekuur.

Voor meer informatie: www.HIPstudie.nl of bekijk de informatiefilm