06 - 133 29 549
Menu
Partners in Verloskunde
Bevalling
Logo Partners in Verloskunde

Poliklinisch bevallen

Wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, begeleiden wij de bevalling samen met een verpleegkundige. Wij werken samen met het Medisch Centrum Alkmaar. Een poliklinische bevalling hoeft niet van te voren aangemeld te worden. Het voordeel van een poliklinische bevalling is dat je niet meer naar het ziekenhuis hoeft wanneer we je moeten doorverwijzen bij eventuele complicaties. Hiernaast voelen sommige mensen zich veiliger in het ziekenhuis.

Ook wanneer je in het ziekenhuis wilt bevallen, komen we altijd eerst bij je thuis kijken. Als de ontsluiting goed vordert en het bijna zo ver is, gaan we samen naar het ziekenhuis. Ga daarom nooit op eigen gelegenheid naar het ziekenhuis, maar bel ons altijd eerst.

Ongeveer twee uur na de bevalling ga je weer naar huis. Vlak voor je naar huis gaat bel je de kraamzorg, zodat deze thuis voor je klaar staat.

Wanneer je poliklinisch in het ziekenhuis bevalt zonder medische indicatie, moet je bij sommige verzekeraars een eigen bijdrage (ongeveer €500) betalen. Zorg ervoor dat je hier van tevoren naar informeert.

Tegenwoordig is legitimatie verplicht als men voor onderzoek of behandeling naar het ziekenhuis gaat.